DESPRE MINE

Sunt Daniela Popa și din anul 2016 imi exercit mandatul de viceprimar în cadrul Primăriei sectorului 1
 

M-am născut într-o familie simplă, obișnuită, în orașul Brăila. Am absolvit școala primară, gimnaziul și liceul în orașul meu natal. Am ales studiile universitare în cadrul Facultății de Istorie a Universității București. Când am fost selectată într-un program internațional de studii cu posibilitatea de a rămâne în afara granițelor țării, am refuzat. De ce? Răspunsul nu îl caut în veșnica și emfatica declarație ”pentru că îmi iubesc țara”. Eu cred cu toată fermitatea că lucrurile pot pot fi schimbate de aici, din interior, pornind de jos, uneori de foarte de jos, cu răbdare, onestitate și având încredere în proiecte și strategii de lungă durată, urmate cu perseverență. 

 

Prima mea lecție despre viață sau drumul prin ea este legată de convingerea că educația este temelia unei societăți despre care credem că o putem modela în acord cu preferințele sau visele noastre. Tot la școală, am învățat despre inegalitățile sociale. De aceea, am știut că pe baza educației îmi voi ridica vocea nu ca să strig, ci ca cei fără voce să fie auziți. Că nu putem izbândi atunci când jumătate dintre noi suntem lăsați în urmă. 

Sunt absolventă de Istorie și am un master în Diplomație, iar lentila prin care eu privesc cum arată o societate împlinită în care toți să ne simțim confortabili, este legată de nevoia de solidaritate, de cooperare, de încredere și speranță.      

 

Ca politiciană, îmi doresc un spațiu public activ și divers, în care să se facă auzite toate vocile, mai ales ale celor vulnerabili. Astfel, prioritățile mandatului meu s-au axat și se axează pe dreptatea socială, solidaritate, transparență și sustenabilitate iar pentru aceste deziderate mi-am ales o echipa care să împărtășească aceleași valori comune.

Cred în principiile democrației și ale valorilor europene. Cred că ele aparțin tuturor, femeilor și bărbaților, tinerilor și bătrânilor, săracilor și bogaților, celor educați dar și celor mai puțin educați. 

De aceea, în continuare, activitatea mea este bazată pe convingerea că pot schimba lucrurile așa cum mi-am propus: luptând împotriva inegalităților sociale și a privilegiilor care macină societatea din interior și o condamnă la instabilitate și subdezvoltare. Promovând orice inițiativă comunitară, civică, culturală sau de alt tip care promovează sincer aceste valori. Susțin ferm egalitatea de șanse, egalitatea dintre bărbați și femei în toate domeniile. Sprijin și mă solidarizez cu toate persoanele ale căror drepturi sunt încălcate. 

Sunt adepta sancționării oricărui tip de discriminare și abuz împotriva cetățenilor și în special al celor vulnerabili. 

Rândurile de mai sus, sunt despre viața mea publică. În sfera personală, îmi petrec timpul cu familia mea, locul cel mai aproape de sufletul meu. Citesc foarte mult, în special teme istorice și visez ca istoria nu doar să scrie despre femei, ci ele însele să scrie istoria. Gătesc foarte bine! Ador mâncarea tradițională ”cum gătea bunica”, fac sport și uneori cochetez cu pictura. 

Așadar, vă invit să urmăriți această pagină în numele principiilor transparenței și ale dialogului constructiv.

Scroll to Top